Információ: info@maniped.hu  
Főoldal ÁSZF

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek
Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban „ÁSZF”) melyek érvényesek minden, a Maniped Manufaktúra Kft. (mint „Értékesítő”) és Vásárlói között, a maniped.hu webáruházban (továbbiakban „Webáruház”) létrejött szerződések esetén.

1. A Webáruház üzemeltetője

A Portál üzemeltetője a Maniped Manufaktúra Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, melynek adatai a következők:

Cégjegyzékszám: 01-09-274798
Székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 77. 1 em. 5.
Adószám: 25431687-2-42
Közösségi adószám: HU25431687
Számlavezető bank: Cib Bank
Bankszámlaszám: 10700732-69473588-51100005

Ügyfélszolgálat:

E-mail: info@maniped.hu

Telefon: +36 (30) 8300 759
Telefon elérhető: hétfő-péntek 10-17 óra között
Telefonszámunk hétvégén nem elérhető!

Nyitva tartás személyes átvételre NINCS!

2. Regisztráció

A webáruházban történő vásárláshoz regisztráció szükséges. Ön a regisztrációval elismeri, hogy a jelen ÁSZF-et elolvasta és az abban foglaltakkal egyetért, és kötelezettséget vállal arra, hogy a regisztráció során valós adatokat ad meg. Amennyiben a Vásárló elmulasztja ezen tájékoztatási kötelezettségét, vagy valótlan adatokat közöl (például hibás e-mail vagy szállítási cím, vagy olyan telefonszámot ad meg, amelyen nem érhető el), Értékesítő jogosult a szerződéstől elállni, annak teljesítését megtagadni.

A regisztráció során az alábbi adatok megadása kötelező:
- Email cím
- Jelszó
- Név / Cégnév
- Lakcím
- Telefonszám

Szállítási címet csak azt követően szükséges megadnia, ha az a számlázási címétől eltér. Ellenkező esetben a webáruház a számlázási címet veszi alapul minden rendelés esetén. A napközbeni telefonszám közlése azért fontos, mert sürgős információk mellett (pl. esetleges, fel nem tüntetett készlethiány) adott esetben a kiszállítás időpontját is telefonon egyeztetjük kedves Ügyfeleinkkel. Amennyiben telefonon nem tudjuk felvenni a kapcsolatot, a termékek szállítási ideje meghosszabbodhat.

A regisztrációval Ön kijelenti, hogy cselekvőképes, és a rendelés megtételére jogosult.

Vásárló kötelezettséget vállal arra, hogy amennyiben adataiban változás következik be, ezen változásokat haladéktalanul átvezeti a weboldalunkon lévő regisztrációjában, illetve erről más, megfelelő módon haladéktalanul értesíti az Értékesítőt.

3. Adatvédelem

Az Eladó fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et részben vagy egészben bármikor értesítés nélkül, egyoldalúan módosíthatja. Az ÁSZF és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az ÁSZF mindaddig hatályban marad, amíg az Eladó a webáruház szolgáltatást biztosítja, vagy Eladó azt módosítja.

A weboldal böngészése egyúttal az alábbi feltételek elfogadását is jelenti:
a maniped.hu weboldal, illetve annak tartalma, vagy bármely részlete szerzői jogvédelem alatt áll. Az ehhez fűződő jogok gyakorlására kizárólag a Maniped Manufaktúra Kft. jogosult.
A Maniped Manufaktúra Kft. előzetes hozzájárulása (írásbeli engedélye) nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy annak részeit bármilyen formában felhasználni, átruházni, reprodukálni és/vagy terjeszteni. A Maniped Manufaktúra Kft. semmilyen természetű felelősséget nem vállal az Ön előtt megjelenő weboldal pontosságára, megbízhatóságára, aktualitására vagy tartalmára vonatkozóan, a honlapon elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok tekintetében, illetve nem garantálja, hogy a weboldalhoz való hozzáférés folyamatos és/vagy hibamentes lesz. A honlap, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a honlap használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a Maniped Manufaktúra Kft. kizárja.

A regisztráció során megadott adatait a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok szerint megőrizzük és harmadik személyeknek nem szolgáltatjuk ki. A rendelés során megadott adatai a futárszolgálat részére csak a kiszállítás érdekében, célhoz kötötten kerülnek átadásra.

4. A szerződés tárgyának lényeges jellemzői

Valamennyi termék mellett megtalálja annak részletes leírását, státuszát valamint a fizetendő vételárat. A weboldalon megjelenített árak forintban értendők magyarországi szállítási cím mellett, és az ÁFA-t tartalmazzák.

5. Rendelés

Az oldalon feltüntetett termékeket (a továbbiakban „Termékek”) a webáruházon keresztül rendelheti meg. A megrendelés beérkezését a rendszer automatikusan azonnal visszaigazolja az Ön által a regisztrációja során megadott e-mail címre.

A megrendelés rögzítéséről és annak aktuális státuszáról e-mailben küldünk tájékoztatást. Rendelése ezen visszaigazolással válik véglegessé, azaz Cégünk ezen visszaigazolással válik kötelezetté a Termék(ek) leszállítására. A megrendelések feldolgozása és kiszállítása hétköznapokon történik, hétvégén az ügyfélszolgálat szünetel.

A Maniped Manufaktúra Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a regisztráció adatainak valódisága kérdéses, értelmezhetetlen, vagy a vásárlási feltételeknek nem felel meg, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse. A megrendelés jóváhagyása után elektronikusan a megrendelés már nem törölhető. A megrendelés visszavonását a vásárló vevőszolgálatunkon írásban (e-mailben) teheti meg a megrendelés visszaigazolásától számított 24 órán belül.

6. Szállítás

A szállítási határidő mindig az adott rendelés függvénye, átlagosan 1-4 munkanap, kivéve a kiemelt időszakokat (pl. akciós termékek miatt várható nagy érdeklődés), amikor a szállítási idő jelentősen meghosszabbodhat. A webáruházban feltüntetett árak és feltételek magyarországi megrendelések és kiszállítások esetén érvényesek. Ha a megrendelés státusza 'Lezárt', akkor megrendelése a következő munkanapon átvehető, vagy szállítja azt szerződött futárszolgálatunk. Ha a közölt szállítási idő esetleg nem megfelelő, kérjük, hogy ezt a visszaigazolás megküldésétől számított 24 órán belül jelezni szíveskedjék ügyfélszolgálatunkon e-mailben.
Amennyiben a Termék nem érkezik meg Önhöz a várt időpontig, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, hogy a problémát azonnal kezelhessük.

7. Személyes átvétel

Személyes átvételi lehetőség nincs, csak kiszállítást vállalunk!

8. Szállítási költségek

A Termékek kiszállítása futárszolgálattal háztól-házig, a rendelésben megadott magyarországi, belföldi címre történik hétfőtől péntekig, munkanapokon 8 és 18 óra között. A szállítási költségek a vételáron felül fizetendők.


Szállítási árak:
Minimum érték Maximum érték Szállítás árak rendelési összegtől függően:
0 - 25 000 Forintig 1 590 Ft
25 001 - 40 000 Forintig 2 490 Ft
40 001 - 60 000 Forintig 3 490 Ft
60 001 - 80 000 Forintig 3 990 Ft
80 001 - 100 000 Forintig 4 490 Ft
100 001 - 500 000 Forintig 4 990 Ft

9. A vásárló megtekintési kötelezettsége

Vásárló a Termék átvételekor köteles a leszállított Termékeket mennyiség és minőség szerint átvenni, azok csomagolását ellenőrizni. A mennyiséggel, illetőleg olyan, a Termék csomagolását is érintő minőségi károsodásokkal kapcsolatos észrevételeket, melyek az átvételkor megfelelő gondossággal észlelhetők, csak akkor tudunk elfogadni, ha azt a szállítónak – jegyzőkönyv felvételével – jelzik a csomag átvételekor. A mennyiségi és minőségi átvétel után Értékesítő reklamációt, csereigényt nem tud elfogadni. Amennyiben a csomagolást sérültnek ítéli, bontsa fel a csomagot és ellenőrizze az áru épségét.

A Termék átvételét követően csak olyan hibákra vonatkozó észrevételeket tudunk elfogadni, amelyek átvételkor megfelelő gondosság esetén sem lettek volna észlelhetők.
Értékesítő felelősségét kizárja az elháríthatatlan külső okból bekövetkező (megváltozott hatósági engedélyek, üzemzavar, stb.) szállítási hibákért.

10. Az ellenérték megfizetése

A megrendelt Termékek ellenértékének megfizetése történhet online bankkártyával, banki előre utalással.

Amennyiben Vásárló a termék kiszállítása alkalmával megtagadja az ellenérték megfizetését, a Vásárló köteles az Értékesítő költségeit (szállítás, stb.) és kárát megtéríteni. Értékesítő a leszállított termékek tulajdonjogát a vételár teljes megfizetéséig fenntartja.

11. Garancia / Jótállás

Az általunk értékesített termékekre (rendeltetésszerű használat esetén) 12 hónap teljes körű garanciát vállalunk (kivéve azon termékek esetén, ahol ezt külön jelezzük).

Amennyiben a leszállított termékre Értékesítő jótállást (garanciát) vállalt, a jótállási időtartam alatt a termékhez kiállított jótállási jeggyel és a vásárlás tényét igazoló számla/nyugta (vagy annak másolata) ellenében érvényesítheti igényét Vásárló. Jótállás esetén a hibás teljesítésből eredő felelőssége alól Értékesítő akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a termék hibája a teljesítés után keletkezett, vagy a hiba nem rendeltetésszerű használat következménye.

Jótállási igény alapján a Vásárló:
- Elsősorban – választása szerint – javítást vagy cserét kérhet, kivéve, ha a választott igény teljesítése lehetetlen, vagy az az Értékesítőnek a másik igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, és az igény teljesítésével az Értékesítőnek okozott kényelmetlenséget;
- Ha sem javításra, sem cserére nincs lehetőség, vagy ha az Értékesítő azt nem vállalja, vagy annak nem tud eleget tenni, a Vásárló választása szerint megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől.

Szavatossági igények:
Értékesítő a szerződést hibásan teljesíti, ha a leszállított dolog a szállítás időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződében meghatározott tulajdonságoknak. Értékesítő mentesül a szavatossági felelősség alól, ha a Vásárló a termék hibáját a szerződés megkötésekor ismerte, a hiba oka a szerződés megkötése után keletkezett, a hibát a termék rendeltetésellenes használata okozta.

Fogyasztói szerződések esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a szerződés megkötésétől számított 6 hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével, vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

Szavatossági igény alapján a Vásárló:
- Elsősorban – választása szerint – javítást vagy cserét kérhet, kivéve, ha a választott igény teljesítése lehetetlen, vagy az az Értékesítőnek a másik igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, és az igény teljesítésével az Értékesítőnek okozott kényelmetlenséget;
- Ha sem javításra, sem cserére nincs lehetőség, vagy ha az Értékesítő azt nem vállalja, vagy annak nem tud eleget tenni, a Vásárló választása szerint megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől.

A Vásárló a teljesítés időpontjától számított 12 hónapos elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait. Fogyasztói szerződés esetében a Vásárló a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét.
A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek - ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket – az Értékesítőt terhelik. Fogyasztói szerződés esetében a felek ettől eltérő megállapodása semmis.

Jótállási, szavatossági igények bejelentése:
A jogosult a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását Értékesítővel írásban vagy személyesen közölni annak ügyfélszolgálatán keresztül (info@maniped.hu e-mail címen vagy telefonon 06 30 8300-759 – munkaidőben hívható, hétfőtől-péntekig 10-17 óráig). Értékesítő kijelenti, hogy a minőségi kifogások jogszerűségét minden esetben kivizsgálja.

Fogyasztói szerződés esetében a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt kifogást, kellő időben közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vásárló felelős.

Célunk, hogy vásárlóink kívánalmait teljesítsük, rendkívüli figyelmet fordítva az esetleges reklamációkra és ezek kezelésére. Ennek szellemében minden problémás esetet lehetőség szerint a legrövidebb idő alatt igyekszünk orvosolni. A termékekre vállalt garancia a Maniped Manufaktúra Kft. székhelyén érvényes, így az ezzel összefüggésben felmerülő esetleges szállítási költségek minden esetben Vásárlót terhelik.

Amennyiben a kiszállított termékkel kapcsolatban valamilyen hibát, vagy azon sérülést észlel, mielőbb lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Kérjük vásárlóinkat, hogy a csomagot a szállító (futár) előtt bontsák fel és ellenőrizzék tartalmának sértetlenségét! Amennyiben a termékről felbontás után kiderül, hogy sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, vetessen fel jegyzőkönyvet a futárral. Az így megsérült Termék(ek) cseréjét a lehető legrövidebb határidővel díjmentesen lebonyolítjuk.

12. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet szerinti elállási jogát a megvásárolt termék (továbbiakban „Termék”) kézhezvételének napjától számított 14 nap elteltéig írásban, de indoklás nélkül gyakorolhatja, a Termék egyidejűleg történő visszaküldésével. A Vásárló nem gyakorolhatja ezen jogát a természetüknél fogva (higiéniai vagy egészségügyi okokból) nem visszaadható termékeknél (pl. kozmetikumok), ha a Vásárló azok eredeti csomagolását felbontotta.
A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a Termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket (pl. a termék visszajuttatásának költségeit Értékesítő székhelyére). A Maniped Manufaktúra Kft. követelheti a Termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését, illetve csak eredeti bontatlan csomagolást köteles visszavenni, megbontott, vagy egyéb módon visszacsomagolt termékek árát nem köteles visszafizetni. A Termék károsodása esetén a vételár nem kerül visszafizetésre. Abban az esetben, ha a Terméket a Vásárló használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, karc-, és sérülésmentesen a Maniped Manufaktúra Kft. részére visszajuttatni, az elállási jog nem gyakorolható.
A vételár visszafizetésére a Termék visszaküldésétől számított 14 napon belül átutalással kerül sor a Vásárló által megadott bankszámlaszámra.

13. Szerzői jogok

Minden jog fenntartva!
A maniped.hu weboldal teljes egésze (szövegek, képek, grafikák, animációk, videók stb.) szerzői jogvédelem alá esik, így tartalmát, képeit, logóit kereskedelmi célokra másolni, módosítani, vagy terjeszteni a jogtulajdonos előzetes engedélye nélkül tilos!

14. Záró rendelkezések

Jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv rendelkezései irányadók.

Vásárló kijelenti, hogy a jelen általános szerződési feltételekben foglaltakat átolvasta vásárlás megkezdése előtt, megértette, és azokat, mint akaratával egyezőt elfogadta.

 

 

 

Maradjon bejelentkezve

Maradjon bejelentkezve

A szakmai kedvezmény kizárólag regisztrációt követően vehető igénybe!